5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Gliemežvāks ar ķiršu pildījumu

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 200 g
sviests - 200 g
kefīrs - 1 glāze
cepamais pulveris - 1 tējk.
vaniļas cukurs - 1 tējk.
šķipsniņa sāls

Pildījumam
ķirši bez kauliņiem - 500 g
cukurs - ½ glāze

Pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli un vaniļas cukuru. 

Pievieno, gabaliņos sagrieztu sviestu, sviestu un saberž drupačās.

Pielej kefīru un samīca mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz miltus. Liek uz 15 minūtēm ledusskapī.

No atdzesētās mīklas izrullē apmēram 3 mm biezu plāksni, sagriež 30 cm garās un 7-8 cm platās sloksnēs.

Liek uz mīklas sloksnēm ķiršus, pārbārsta ar cukuru, sarullē ruleti un saspiež maliņas.

Cepamajā formā klāj cepampapīru un kārto mīklas ruletītēs, lai veidojas spirāle.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 35-40 minūtes.

Izcepto pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

 

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (03.11.2018)
Skatījumu skaits: 655 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0