Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Raugam uzlej 5 ēdamkarotes silta piena un ļauj 5 minūtes raugam ''atdzīvoties''. Siltā pienā izkausē sviestu un cukuru. Pievieno izšķīdināto raugu, samaisa. Iesijā miltus un samīca, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Pārklāj ar dvielīti un liek uz 1-1,5 stundām siltumā uzrūgt. Rozīnēm uzlej siltu ūdeni un atstāj uzbriest. Izrullē uzrūgušo mīklu, pārsmērē ar izkausētu sviestu, pārkaisa ar vaniļas cukuru un kanēli. Uzbriedinātajām rozīnēm nolej ūdeni un ber uz mīklas. Sarullē ruleti, savieno abus galus un saspiež maliņas, lai veidojas gredzens. Tad vairākās vietās ruleti iegriež ar nazi. Pārsedz ar dvielīti un ļauj vēl 30 minūtes uzrūgt. Pārsmērē ar sakultu olu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 45- 50 minūtes, līdz zeltaini brūns. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 568 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |