5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Holandiešu ābolu kūka ar riekstiem

Sastāvdaļas

milti - 300 g
cukurs - 150 g
sviests - 175 g
2 olas
1 citrona sarīvēta miziņa 
cepamais pulveris
šķipsniņa sals

Pildījumam
4 āboli, sagriezti kubiciņos
rozīnes - 100 g (iemērc rumā uz pāris stundām vai ari ūdenī)
dažādu riekstu maisījums - 200 g (var izmantot tikai valriekstus)
kanēlis
cukurs
pāris karotes vaniļas pudiņa pūdera (lai pildījums nebūtu parāk mitrs)
ja vēlas, var ari pievienot dažas ēdamkarotes ruma

Pagatavošana

Sviestu sagriež mazos gabaliņos, ar mikseri samaisa vienmērīgā masā, tad pievieno cukuru, miltus. Visu samaisa. Pēc tam pievieno sarīvētu citrona miziņu, vienu olu un sāli. Visu samīca. 

Saveļ mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī. 

Atdala nelielu daļu mīklas, pārējo mīklu klāj ietaukotā tortes formā, veidojot maliņas. 

Tad liek iekšā ābolu pildījumu. No atlikušās mīklas izrullē garenas sloksnes un klāj pāri tortei, lai veidojas restītes. 

Torti var pārsmērēt ar sakultu olu, tikai tad tortes virsma paliek ātrāk brūna. 

Liek uzkarsētā cepeškrāsni un cep 180°C apmēram 40 minūtes. 

Kūku atdzesē, griež gabaliņos un pasniedz ar vaniļas mērci, vaniļas saldējumu vai putukrējumu.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (20.09.2018)
Skatījumu skaits: 611 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0