Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas milti - 300 g Pildījumam Pagatavošana Sviestu sagriež mazos gabaliņos, ar mikseri samaisa vienmērīgā masā, tad pievieno cukuru, miltus. Visu samaisa. Pēc tam pievieno sarīvētu citrona miziņu, vienu olu un sāli. Visu samīca. Saveļ mīklas bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz stundu ledusskapī. Atdala nelielu daļu mīklas, pārējo mīklu klāj ietaukotā tortes formā, veidojot maliņas. Tad liek iekšā ābolu pildījumu. No atlikušās mīklas izrullē garenas sloksnes un klāj pāri tortei, lai veidojas restītes. Torti var pārsmērēt ar sakultu olu, tikai tad tortes virsma paliek ātrāk brūna. Liek uzkarsētā cepeškrāsni un cep 180°C apmēram 40 minūtes. Kūku atdzesē, griež gabaliņos un pasniedz ar vaniļas mērci, vaniļas saldējumu vai putukrējumu. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 611 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |