5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Īru ābolu pīrāgs ar vaniļas mērci

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 3 glāzes
cepamais pulveris - 2 tējk.
sviests - 180 g
cukurs - ¾ glāzes
2 olas
piens - ¾ glāzes
šķipsniņa sāls 
šķipsniņa
šķipsniņa maltu krustnagliņu
šķipsniņa malta muskatrieksta
4 āboli
brūnais cukurs pārkaisīšanai

Vaniļas mērcei
6 olu dzeltenumi
cukurs - 6 ēd.k.
piens - 1½ glāzes
vaniļa - 1½ tējk.

Pagatavošana

Miltus sajauc ar sāli, muskatriekstu, krustnagliņām, cepamo pulveri.

Pievieno gabaliņos sagrieztu, aukstu sviestu, cukuru un saberž drupačās.

Olas sakuļ ar pienu, pievieno mīklas drupačām un samaisa viendabīgu masu.

Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež šķēlītēs, pievieno mīklai un samaisa.

Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā un pārkaisa ar cukuru.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 45-50 minūtes.

Pagatavo vaniļas mērci.

Olu dzeltenumiem pievieno cukuru un saputo.

Lej katliņā pienu un karsē, līdz sāk vārīties. Tad tievā strūkliņā, lēnām lej saputoto olu masā, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu. Liek katliņu uz nelielas uguns un, nepārtraukti maisot, karsē apmēram 4 minūtes, līdz masa sabiezē. Pievieno vaniļu un samaisa.

Pīrāgu pasniedz ar vaniļas mērci.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (18.08.2018)
Skatījumu skaits: 715 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0