Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Bezē Pildījumam Pagatavošana Miltiem pievieno sakapāt aukstu sviestu un saberž drupačās. Tad pievieno olu, sāli, cukuru, rīvētu citrona miziņu, rumu un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Izrullē mīklu, klāj cepamajā formā ar noņemamām malām, veido maliņas un sadursta ar dakšiņu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15 minūtes. Pagatavo pildījumu. Olu baltumiem pievieno pūdercukuru, citrona sulu un saputo stingrās putās. Uz izceptās pamatnes liek jāņogas, pa virsu klāj saputotos olu baltumus un pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un pūdercukuru. Liek cepeškrāsnī un cep 150°C līdz bezē zeltaini brūns. Pēc cepšanas kūku uz brīdi vēl atstāj cepamajā formā dzesēties, tad noņem malas un pilnībā atdzesē. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 618 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |