5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Jāņogu bezē pīrāgs

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 200 g
sviests - 120 g
cukurs - ½ glāze
1 ola
šķipsniņa sāls

Pildījumam
3 olu baltumi
cukurs - ½ glāze
jāņogas - 600 g

Pagatavošana

Gatavo mīklu.

Izsijā miltus, pievieno sāli, sviestu, olu, cukuru un samīca mīklu. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Ietauko cepamo formu. Izrullē mīklu, klāj cepamajā formā, veido maliņas un beigās mīklu sadursta ar dakšiņu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 160°C apmēram 20 minūtes. Izcepto biskvītu atstāj dzesēties.

Gatavo pildījumu.

Olu baltumiem pievieno pūdercukuru un saputo stingrās putās.

Pieber jāņogas, uzmanīgi iecilā masā un klāj uz izceptā biskvīta.

Liek pīrāgu cepeškrāsnī un cep 150°C, līdz zeltaini brūns.

Izcepto pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē ar veselām jāņogām.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (15.07.2019)
Skatījumu skaits: 483 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0