5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Jāņogu kūka ar bezē

Sastāvdaļas 

Mīklai
2 olas
cukurs - 90 g
sviests - 90 g
sarīvēta citrona miziņa no ½ citrona
milti - 180 g

Bezē kārtai
4 olu baltumi
citrona sula - 3 tējk.
cukurs - 200 g
sarīvēta citrona miziņa no ½ citrona

jāņogas - 450 g
mandeļu skaidiņas dekorēšanai

Pagatavošana

Gatavo mīklu. Olas saputo ar cukuru. Tad pievieno mīkstu sviestu, sarīvētu citrona miziņu, vēlreiz saputo. Iesijā miltus un samīca mīklu.

Klāj mīklu cepamajā formā ar noņemamām malām, izlīdzina.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180ºC apmēram 15-20 minūtes.

Tikmēr saputo olu baltumus ar cukuru un citronu sulu stingrās putās. Pievieno jāņogas, sarīvētu citrona miziņu un lēnām iecilā saputotajā masā.

Liek olu baltumu masu uz izceptā mīklas pamata un cep vēl apmēram 30-40 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē un dekorē ar jāņogām un mandeļu skaidiņām.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (14.07.2018)
Skatījumu skaits: 947 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0