Sastāvdaļas
sviests - 100 g
Selgas cepumi - 2 paciņas (viena klasiskā, otra šokolādes)
sula
zefīrs vienai kārtai 6-7 gab.
aprikozes, cukādes
jogurts - 800 ml
želatīns 60 g
ķirši un vafeles pēc vēlmēm
Pagatavošana
Cepumus sasmalcina, pievieno sviestu un nedaudz sulu (lai ir mitrāka), sajauc. Sulas vieta var likt arī kādu grādīgo dzērienu, ja vēlas.
Ņem tortes formu ar noņemamām malām un no cepumu masas veido tortes pamatni.
Tad liek zefīru pusītes un pa virsu sagrieztas sukādes. Ja sukādes izmērcē sulā, tad tās ir mīkstākas.
Aukstā ūdenī uzbriedina želatīnu. Kad želatīns uzbriedis, silda ūdens peldē, pakāpeniski palielinot temperatūru, tomēr nekādā gadījumā nevārīt.
Pievieno izkausēto želatīnu jogurtam. Samaisa.
Uzlej jogurtu nedaudz virs zefīriem , izlīdzina, uzber virsū ķiršus (bez kauliņiem) un tad atlikušo jogurtu.
Atstājam nedaudz ogas dekorācijai. Vafeles pēc garšas. Sagriež gabaliņos un liek pa virsu.
Liek uz pāris stundām ledusskapī, lai ievelkas un sastingst.
Lai labi garšo!
|