5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Kanēļa ābolu kūka

Sastāvdaļas  

 
milti - 300 g
cepamais pulveris - 2 tējk.
kanēlis - 1 tējk.
cukurs - 100 g
krustnagliņas
sāls - ½ tējk.
pūdercukurs - 100 g
sviests - 100 g
skābais krējums - 2 ēd.k.
ābolu biezenis - 200 g
ābolu sīrups - 2 ēd.k.
āboli - 150 g
bezkauliņu rozīnes - 150 g
 
Pagatavošana
 
Sajauc miltus, cepamo pulveri, kanēli, samaltas krustnagliņas un sāli.
 
Krējumu saputo ar cukuru un sviestu gaisīgā masā. Sajauc ar ābolu biezeni un sīrupu.
 
Tad pakāpeniski pievieno miltu maisījumu un samaisa mīklu.
 
Nomizo ābolus, sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno mīklai, samaisa.
 
Beigās pievieno rozīnes un samaisa.
 
Ietauko cepamo formu, lej mīklu.
 
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180ºC  apmēram 45 minūtes. 
 
Atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (27.05.2020)
Skatījumu skaits: 499 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0