5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Katalonijas plācenis ar kanēli

Sastāvdaļas

ūdens - 200 ml
saulespuķu eļļa - 100 ml
milti - 130 g
4 olas
šķipsniņa sāls
kanēlis un cukurs pārkaisīšanai 
cūku tauki

Pagatavošana

Gatavo plaucēto mīklu. Katliņā ielej ūdeni, eļļu, pieber sāli un karsē uz nelielas uguns. Tiklīdz ūdens sāk vārīties, ber iekšā miltus un maisa, līdz veidojas viendabīga masa un atlec nost no katliņa malām. Noņem no uguns un nedaudz padzesē.

Tad, pa vienai, pievieno olas, pēc katras labi samaisa, līdz veidojas viendabīga, gluda mīkla.

Plātī klāj cepampapīru un pa visu plāti plānā slānī klāj mīklu. Cukuru sajauc ar kanēli un pārkaisa mīklu (tik, cik vēlas). Pa virsu liek pavisam maziņas cūku tauku piciņas, kas pīrāgam piešķirs ''rozīnīti'' (taukus var arī nelikt, būs garšīgi tāpat !).

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (28.10.2019)
Skatījumu skaits: 439 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0