5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Kefīra pīrāgs ar ābolu un ķirbju pildījumu

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 1,5 glāzes
kefīrs - 0,5 glāzes
cukurs - 0,5 glāzes
2 olas
augu eļļa - 2 ēd.k.
cepamais pulveris - 2 tējk.
šķipsniņa sāls

Pildījumam

ķirbis - 300 g
2 āboli
brūnais cukurs - 3 ēd.k.
citrona sula - 2 tējk.
sviests - 20 g

Pagatavošana

Pagatavo mīklu. Olas saputo ar cukuru, pievieno kefīru, eļļu un vēlreiz uzputo. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, sāli, iesijā olu masā un samaisa mīklu.

Pagatavo pildījumu. Sviestu ieliek saldētavā, lai beigās varētu sarīvēt. Ķirbi un ābolus nomizo un sagriež mazos kubiciņos, pievieno citrona sulu, cukuru un samaisa.

Ietauko cepamo formu un lej mīklu. Ber virsū pildījumu un nedaudz iespiež mīklā. Izņem sasaldēto sviestu un uzrīvē uz pildījuma.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35-40 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (07.02.2018)
Skatījumu skaits: 1457 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0