Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Nomizots ķirbis - 600 g Pagatavošana Nomizo divus ābolus, izgriež serdes un sagriež šķēlītēs. Pannā uzkarsē 1 ēdamkaroti sviesta, ieliek lauru lapu un sagrieztos ābolus un apcep. Uzber divas ēdamkarotes cukura, samaisa un pēc 2 minūtēm noņem no uguns. Nomazgā rozīnes, nosusina un pārlej ar brendiju. Ķirbi sagriež mazos gabaliņos un vieglā sālsūdenī vāra mīkstus (apm. 5 min.). Nokāš un sablendē. Pievieno pienu, olas, rīvmaizi, kanēli un pārpalikušo cukuru un sakuļ viendabīgā masā. Iemaisa rozīnes un karamelizētos ābolus. Sagatavoto masu klāj ietaukotā veidnē. Virsū izklāj atlikušos nomizotos ābolus, sagrieztus šķēlītēs un pa virsu liek mazas sviesta piciņas. Uzkarsē cepeškrāsni un cep 200ºC apmēram 40 minūtes. Atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 691 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |