Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Miltus sajauc ar sāli, pievieno gabaliņos sagrieztu, aukstu sviestu un saberž drumstalās. Pievieno olu un samīca mīklu. Ja mīkla par sausu un neturas kopā, pielej ēdamkaroti auksta ūdens. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Ķirbim izgriež sēklas un sagriež palielos gabaliņos. Ietin folijā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 220°C apmēram 30 minūtes. Ar karoti no miziņas atdala izcepto mīkstumu. Izrullē atdzesēto mīklu, klāj cepamajā formā, veido maliņas un sadursta ar dakšiņu. Liek cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 15-20 minūtes. Izcepto biskvītu nedaudz atdzesē. Pagatavo pildījumu. Sablendē izcepto ķirbi, pievieno medu, izkausētu sviestu, kanēli un vēlreiz sablendē. Pievieno olas, sarīvētu citrona miziņu un sakuļ viendabīgu masu. Lej pildījumu uz izceptā biskvīta, liek cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 45 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē un dekorē ar putukrējumu. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 634 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |