5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ķiršu ievārījuma pīrāgs - Crostata di Marmellata

Sastāvdaļas 
 
milti - 350 g
cukurs - 125 g
sviests - 180 g
1 ola 
2 olu dzeltenumi 
šķipsniņa sāls 
viena sarīvēta citrona miziņa
ķiršu ievārījums - 225 g
 
Pagatavošana
 
Ber miltus uz galda, vidū izveido iedobīti. Pievieno cukuru, sviestu, olas, olu dzeltenumus, sāls šķipsnu, un rīvētu citrona miziņu.

Visu samīca, līdz mīkla ir gluda un elastīga. Saveļ bumbu, ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

.


Sadala mīklu divās daļās, vienu daļu lielāku - pamatnei, otru daļu mazāku - garnēšanai.
Izrullē pamatnes daļu un liek veidnē, rūpīgi piespiežot malas.

 

Ar dakšiņu sadursta mīklas virsmu. 

Lej ievārījumu un vienmērīgi izlīdzina.

 

Ņem atlikušo mīklu, izrullē apmēram 1 cm resnas "desiņas" un klāj veidnē.

Vienu "desiņu" piespiež tortei apkārt pa perimetru.

Ar dakšiņu saplacina mīklas "desiņas".

Liek cepeškrāsnī un cep 180ºC apmēram 35 minūtes, līdz torte zeltaini brūna.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (15.05.2020)
Skatījumu skaits: 407 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0