Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Ķiršu kūka
Sastāvdaļas ķirši - 500-600 g. Pagatavošana Ķiršus nomazgā, notecina lieko ūdeni. Pārgriež tos uz pusēm un izņem kauliņus. Pagatavojam olu mīklu. Saputo olas ar cukuru un vaniļas cukuru. Pēc tam, enerģiski maisot, iesijā miltus un kad tas ir izdarīts, pakāpeniski pievieno pienu. Beigās pievieno brendiju vai rumu. Ņem apaļas formas cepamo trauku, klāj cepampapīru, viegli iesmērējam ar sviestu un kārtojam uz tā ķiršus. Lēnām pārlej ar olu mīklu un liek cepties 180°C, apmēram 40 minūtes. Izcepto kūku atdzesē u pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 432 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |