Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pārsmērēšanai Pagatavošana Uzsilda pienu (35-40°C). Pievieno cukuru, raugu un labi samaisa. Ļauj 10-15 minūtes ''atdzīvoties''. Sakuļ olas, pievieno izkausētu sviestu, rauga masu un samaisa. Pakāpeniski iesijā miltus un samīca mīklu. Pārsedz ar dvielīti un liek siltumā uzrūgt, apmēram 50-55 minūtes. Tikmēr pagatavo pildījumu. Ķiršiem izņem kauliņus. Nolej apmēram 50 ml sulas. Liek ķiršus katliņā, pievieno cukuru un uzvāra uz nelielas uguns. Ķiršu sulā izšķīdina cieti, pielej ķiršiem, samaisa un uzvāra. Izrullē 2/3 trešdaļas uzraudzētās mīklas, klāj ietaukotā cepamajā formā un veido apmēram 3 cm augstu maliņu. Lej pildījumu un izlīdzina. Izrullē atlikušo mīklu. Ar nazi iegriež nelielus iegriezumus, lai veidojas restītes. Nedaudz izplēš un pārklāj pīrāgu. Olas dzeltenumam pievieno pienu, sakuļ un pārsmērē pīrāgu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un 180°C apmēram 30-40 minūtes, līdz zeltaini brūns. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 655 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |