Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai 1 Mīklai 2 Šokolādes glazūrai ķiršu kompots bez kauliņiem - 350 g Pagatavošana Pagatavo mīklu pamatam. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno sviestu un saberž drupačās. Tad pievieno olu un samīca mīklu. Klāj mīklu cepamajā formā un izlīdzina un veido nelielu maliņu. Pagatavo otru mīklu. Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo. Nepārtraucot putot, pa vienai, pievieno olas. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un maltiem riekstiem, pievieno olu masai un samaisa mīklu. Ķiršu kompotam notecina sulu, liek uz pirmās mīklas cepamajā formā, pārlej ar otro mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 60 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē. Kad pīrāgs atdzesēts, pagatavo šokolādes glazūru. Sasmalcina šokolādi, ber katliņā, pievieno saldo krējumu, sviestu un, maisot, karsē uz mazas uguns, līdz šokolāde izkususi un veidojas viendabīga masa. Gatavo šokolādes glazūru 5 minūtes padzesē, pārlej pīrāgu un ļauj sastīvēt. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 601 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |