5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ķiršu strūdele

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 2 glāzes
2 olas
sviests - 50 g
ūdens - 50 ml
cukurs - 2 ēd.k.
vaniļas cukurs - 1 paciņa
sāls - ½ tējk.

Pildījumam

ķirši bez kauliņiem - 500 g
cukurs - 3 ēd.k.
rīvmaize - 2 ēd.k.
milti - 2 ēd.k.

Pagatavošana

Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru, sāli, un saberž, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno ūdeni, mīkstu sviestu un samaisa.

Iesijā miltus un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un atstāj uz 40 minūtēm.

Tad izrullē ļoti plānu plāksni un pārziež ar mīkstu sviestu.

Klāj ķiršus un pārkaisa cukuru, rīvmaizi un miltus. Ķiršus var ņemt gan svaigus, gan saldētus. Saldētos ķiršus iepriekš atlaidina.

Sarullē ruleti un aizspiež maliņas.

Plātī klāj cepampapīru, liek ruleti, pārziež ar sakultu olu un virsu dažās vietās iegriež ar nazi.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 35-40 minūtes.

Izcepto strūdeli pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (26.12.2018)
Skatījumu skaits: 738 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0