Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas skābais krējums - 125 ml Dekorēšanai saldēti ķirši. Pagatavošana Sakuļ olu, pievienojam skābo krējumu. Samaisa. Rozīnes, dateles, plūmes aplej ar siltu ūdeni, uzbriedina. Nolej ūdeni un sablendē. Izvāra burkānu, nomizo, sablendē. Sablendē banānu. Sablendētajai masai pievieno olu masu un samaisa. Pienam pievieno sviestu un karsē karstā ūdens peldē, līdz sviests izkusis. Lej pienu kopējā masā, samaisa. Sablendē riekstus un samaisa ar kokosriekstu skaidiņām. Miltus sajauc ar sodu, riekstiem, kokosriekstu skaidiņām. Pievieno olu masai un samaisa mīklu. Mīklai jāsanāk biezai. Ietauko cepamo formu, lej mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°CD apmēram 20 minūtes. Izcepto kūku atdzesē un izņemam no formas. Uz kūkas kārto ķiršus. Pārlej ar želeju. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 669 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |