5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ķiršu torte ar riekstiem

Sastāvdaļas

skābais krējums - 125 ml
piens - 100 ml
1 ola
1 banāns 
sviests - 1 ēd.k.
1 neliels vārīts burkāns 
1 tēj.k soda 
 apgrauzdēti zemesrieksti - ½ glāze
rozīnes - 50 g 
žāvētas plūmes - 50 g 
dateles - 50 g 
kukurūzas milti - 1 glāze
kokosa skaidiņas - 2 ēd.k.

Dekorēšanai saldēti ķirši.
Lai ķirši turētos nepieciešama želeja, to varam pagatavot no kādas svaigas sulas + želatīns, kuras sastāvā nav cukura (kompots nederēs,vienīgi svaigas vai saldētas ogas.) Ja želeju gatavojam paši, tad uz 250 ml sulas pievienojam 1,5 tējk. želatīna  vai arī 1 paciņa Dr.Otker želeja tortēm (tās sastavā nav cukura). Var izmantot želeju tortēm.

Pagatavošana

Sakuļ olu, pievienojam skābo krējumu. Samaisa.

Rozīnes, dateles, plūmes aplej ar siltu ūdeni, uzbriedina. Nolej ūdeni un sablendē.

Izvāra burkānu, nomizo, sablendē.

Sablendē banānu.

 Sablendētajai  masai pievieno olu masu un samaisa.

Pienam pievieno sviestu un karsē karstā ūdens peldē,  līdz sviests izkusis.

Lej pienu kopējā masā, samaisa.

Sablendē riekstus un samaisa ar kokosriekstu skaidiņām.

Miltus sajauc ar sodu, riekstiem, kokosriekstu skaidiņām. Pievieno olu masai un samaisa mīklu. Mīklai jāsanāk biezai.

Ietauko cepamo formu, lej mīklu.  Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°CD apmēram 20 minūtes.

Izcepto kūku atdzesē un  izņemam no formas.

Uz kūkas kārto ķiršus. 

Pārlej ar želeju.
250 ml sulas iemaisa želatīnu, uzbriedina 5 minūtes, tad uzsilda, izmaisa līdz želatīns izkusis. Mazliet pagaida, lai atdziest, pārlej ķiršus. Vai arī gatavojam Dr.Otker želeju tortēm: 250 ml ūdens iemasa 1 paciņu šīs želejas uzliek uz uguns un karsē līdz sāk biezēt un paliek dzidra krāsa.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (16.07.2018)
Skatījumu skaits: 669 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0