Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas zefīrs - 250 g Pagatavošana Zefīru sagriež apmēram centimetru biezās ripās. Lai būtu vieglāk griezt, nazi katrreiz mērcē karstā ūdenī. No katra zefīra sanāks 4 ripas. Zefīru virsējās cepurītes atstāj tortes virsējai kārtai. Saldajam krējumam pievieno cukuru un saputo. Liek uz šķīvja kārtu zefīra klāj putukrējumu. Zemenes pārgriež uz pusēm, kārto uz putukrējuma kārtas un pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem. Smērē putukrējumu, liek zefīra kārtu un atkal putukrējumu. Tad liek kivi šķēlītes, pārkaisa ar riekstiem un pārsmērē ar putukrējumu. Virskārtā liek zefīru un dekorē ar zemenēm un piparmētru lapiņām, pārkaisa ar sarīvētu šokolādi. Augļi diezgan ātri sāk suloties un torte var izjukt. Tāpēc pagatavoto torti uz 3 stundām uzreiz liek saldētavā. Pirms pasniegšanas, uz laiciņu, torti liek ledusskapī atlaidināties. Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 1183 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |