5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Lincas kūka

Sastāvdaļas

milti - 350 g
pūdercukurs - 200 g
samaltas mandeles - 300 g
sviests - 300 g
vaniļas cukurs - 1 pac.
3 olu dzeltenumi
sarīvēta citrona miziņa
kanēlis - 1 tējk.
šķipsniņa maltu krustnagliņu
auksts ūdens - 1 ēd.k.
jāņogu džems - 1 glāze

Pagatavošana

Miltus sajauc ar samaltām mandelēm, kanēli, samaltām krustnagliņām.

Sviestu sagriež nelielos kubiņos, pievieno miltu masai un saberž drupačās. Tad pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, 2 olu dzeltenumus, sarīvētu citrona miziņu, pielej ēdamkaroti ūdens un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

Izrullē pusi mīklas, klāj ietaukotā cepamajā formā un veido apmēram 3 cm augstu maliņu.

Smērē uz mīklas ievārījumu.

No atlikušās mīklas saveļ desiņas (apmēram 1 cm) un veido režģi, viegli iespiežot ievārījumā.

Olas dzeltenumu sakuļ ar 3 ēdamkarotēm auksta ūdens un pārsmērē mīklu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 40-45 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (31.08.2019)
Skatījumu skaits: 700 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0