Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas milti - 350 g Pagatavošana Miltus sajauc ar samaltām mandelēm, kanēli, samaltām krustnagliņām. Sviestu sagriež nelielos kubiņos, pievieno miltu masai un saberž drupačās. Tad pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, 2 olu dzeltenumus, sarīvētu citrona miziņu, pielej ēdamkaroti ūdens un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 30 minūtēm. Izrullē pusi mīklas, klāj ietaukotā cepamajā formā un veido apmēram 3 cm augstu maliņu. Smērē uz mīklas ievārījumu. No atlikušās mīklas saveļ desiņas (apmēram 1 cm) un veido režģi, viegli iespiežot ievārījumā. Olas dzeltenumu sakuļ ar 3 ēdamkarotēm auksta ūdens un pārsmērē mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 40-45 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 700 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |