5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Mammas ''Ēbreju strūdele''

Sastāvdaļas

Sastāvdaļu daudzums vienai strūdelei.

Mīklai
sviests - 100 g
biezpiens - 100 g
milti - 1 glāze
cepamais pulveris - 1 tējk.

Pildījumam
apelsīnu ievārījums - apmēram 5 ēdamkarotes
rozīnes - 2 saujas
valrieksti - 2 saujas
citrons

Pārkaisīšanai
neitrāla augu eļļa
cukurs - 1 ēd.k.
kanēlis - 1 tējk.

Pagatavošana

Biezpienu izberž caur sietu.

Aukstu sviestu sakapā, pievieno miltus, cepamo pulveri, škipsniņu sāls un saberž sīkās drupačās.

Pievieno biezpienu un samīca mīklu. Saveļ bumbu, ietin pārtikas pļēvē un liek uz nakti ledusskapī.

Nākošajā dienā izņem mīklu no ledusskapja un atstāj uz divām stundām istabas temperatūrā.

Izrullē mīklu, apmēram 30x40 cm lielu plāksni.

Smērē ievārījumu, atstājot gar malām brīvu apmēram 2 cm platu strēmeli.

Pa virsu pārkaisa rozīnes, sasmalcinātus riekstus un sarīvētu citrona miziņu.

Ieloka maliņas un sarullē ruleti. Saspiež maliņas.

Plātī klāj cepamo papīru, liek ruleti, ar šuvi uz leju, un pārsmērē ar eļļu.

Sajauc cukuru ar kanēli un pārkaisa ruleti.

Lai strūdeli būtu vienkāršāk sagriezt, virsmā veic slīpus iegriezumus.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 40 minūtes, līdz zeltaini brūna.

Izslēdz krāsniņu un atstāj vēl minūtes 15 strūdeli ''atpūsties'' cepeškrāsnī ar atvērtām durtiņām.

Izcepto strūdeli uzreiz sagriež gabaliņos un pasniedz siltu.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (30.12.2019)
Skatījumu skaits: 412 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0