Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas milti - 200 g Pagatavošana Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo. Tad pievieno olas dzeltenumu, samaisa, pievieno miltus, cepamo pulveri un samīca mīklu. No mīklas izveltnē ripu, klāj veidnē (diam. 25 cm) un pārziež ar ar aveņu ievārījumu. Mandeļu masu samaisa ar sviestu, olām, miltiem un sarīvētu citrona miziņu. Var izmantot virtuves kombainu. Pildījumu klāj veidnē uz aveņu ievārījuma. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 20 minūtes, līdz zeltaini brūna. Aprikožu marmelādi samaisa ar nelielu ūdens daudzumu un uzkarsē. Pārziež kūkai. Kūku atdzesē un pirms pasniegšanas pārkaisa pūdercukuru. Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 420 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |