Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam konservētas aprikozes - 400 g Pagatavošana Aukstu sviestu sagriež nelielos gabaliņos, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, iesijā miltus un saberž drupačās. Tad pielej divas ēdamkarotes auksta ūdens un samīca mīklu. Klāj mīklu cepamajā formā ar noņemamām malām un veido nelielu maliņu. Sadursta mīklu ar dakšiņu, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 10 minūtes. Pagatavo pildījumu. Olu dzeltenumiem pievieno mīkstu sviestu un saputo. Pievieno cukuru un saputo. Mandeles nedaudz apgrauzdē un samaļ. Pievieno olu masai un samaisa. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mandeļu masai. Klāj mandeļu pildījumu uz izceptā biskvīta un cep 180°C apmēram 30 minūtes.
Izcepto biskvītu atdzesē. Vienā glāzē aprikožu želejas izšķīdina želeju un ļauj nedaudz sarecēt. Uz atdzesētās tortes kārto aprikožu pusītes, pārlej ar želeju, pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un liek uz pāris stundām sastīvēt. Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 480 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |