Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Krēmam Pagatavošana Katliņā liek sviestu, izkausē, pievieno cukuru, medu, sāli un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz veidojas viendabīga masa. Beigās pievieno sodu un samaisa. Noņem katliņu no uguns un mazliet atdzesē. Tad pamazām pievieno miltus un samīca, līdz veidojas viendabīga mīkla. Vēl siltu mīklu sadala 6 daļās un izrullē 6 apaļus biskvītus. Pannā klāj cepamo papīru, liek biskvītu un cep 200°C apmēram 5 minūtes, līdz zeltaini brūns. Tāpat izcep pārējos biskvītus. Biskvīti izcepas ļoti ātri. Tikmēr pagatavo krēmu un sagriež sīkos gabaliņos plūmes. Uz paplātes liek pirmo biskvītu, pārziež krēmu, pārkaisa sagrieztās plūmes, liek nākošo biskvītu, smērē krēmu, pārkaisa plūmes ... un tā, līdz saliktas visas kārtas. Ar nazi aplīdzina tortes malas un smērē ar krēmu. Biskvīta atgriezumus sasmalcina sīkās drupačās un apbārsta torti. Liek torti ledusskapī vismaz uz stundām četrām, lai ievelkas. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 801 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |