Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas milti - 250 g Pagatavošana Olu dzeltenumus saberž ar 100 gramiem cukura. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno aukstu sviestu un saberž sīkās drupačās. Tad pievieno olu masu un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī. Dzērvenēm pievieno cukuru (tik daudz, cik saldu vēlas) un sablendē. Ņem tortes formu ar noņemamām malām, ietauko un mazliet pārkaisa ar brūno cukuru. Nedaudz mīklas atliek malā, pārējo klāj tortes formā un veido maliņu. Uz mīklas pamatnes biezā kārtā lej sablendētās dzērvenes un pārkaisa ar kartupeļu cieti. Izrullē atlikušo mīklu, sagriež nelielos kvadrātiņos un kārto uz tortes. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35-40 minūtes. Izcepto pīrāgu pilnībā atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 788 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |