5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Minhenes ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

Mīklai 
sviests - 150 g
skābais krējums - ½ glāze
milti - 1,2 glāzes
cepamais pulveris - 1½ tējk.

Pildījumam
4 āboli
skābais krējums - 1 glāze
1 ola
milti - 2 ēd.k.
cukurs - ½ glāze
vaniļas cukurs - 1 paciņa

Pagatavošana

Gatavo mīklu.

Krējumam pievieno izkausētu sviestu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā krējuma masā un samīca mīklu.

Klāj mīklu cepamajā formā un veido maliņas.

Pagatavo pildījumu.

Krējumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, olu un saputo. Tad iesijā miltus un samaisa.

Ābolus nomizo, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.

Sagrieztās ābolu šķēlītes kārto cepamajā formā un pārlej ar krējuma masu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 45-50 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (17.11.2018)
Skatījumu skaits: 843 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0