Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam olu dzeltenumi - 4 gab. Pagatavošana Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdes. Liek katliņā, uzber 50 g cukura, uzlej 250 g muskatvīna un vāra mīkstus. Pēc tam atstāj sīrupā dzesēties. Gatavojam mīklu. Pēc tam pievieno olu, 1 ēdamkaroti muskatvīna un samīca mīklu. Gatavo mīklu izrullē un klāj cepamajā formā, piespiež formas maliņām un nogriež liekās maliņas. Virsū klāj cepamo papīru un liek kādu smagumu, lai viducis neuzmet kūkumu. Man šoreiz ir speciālās keramiskās lodītes, bet var izmantot rīsus vai pupiņas. Liek uzkarsētā cepeškrāsni un cep 200°C 15 minūtes, tad noņem papīru ar smagumu un cep vēl 7-8 minūtes. Tikmēr gatavo pildījumu. Lej pildījumu uz karstā biskvīta un cep 160°C vēl 40 minūtes. Izcepto kūku atdzesē un liek uz nakti ledusskapī. Otrā dienā bumbierus sagriež šķēlītēs un kārto uz kūkas. Bumbieru sīrupu uzvāra, līdz tas sabiezē, atdzesē un pārsmērē kūku. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 621 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |