5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Muskatvīna kūka ar bumbieriem

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 200 g
sviests - 100 g
cukurs - 50 g
1 ola
miziņa no viena citrona
muskatvīns - 1 ēd.k.

Pildījumam
bumbieri - 3 gab.
muskatvīns - 250 ml
cukurs - 50 g

olu dzeltenumi - 4 gab.
muskatvīns - 350 ml
cukurs - 100 g
kartupeļu ciete - 10 g ( 1 tējk. ar kaudzīti)

Pagatavošana

Bumbierus nomizo, pārgriež uz pusēm un izņem serdes. Liek katliņā, uzber 50 g cukura, uzlej 250 g muskatvīna un vāra mīkstus. Pēc tam atstāj sīrupā dzesēties.

Gatavojam mīklu.
Miltiem pievieno sviestu, cukuru, sarīvētu citrona miziņu un saberž drupačās.

Pēc tam pievieno olu, 1 ēdamkaroti muskatvīna un samīca mīklu.

Gatavo mīklu izrullē un klāj cepamajā formā, piespiež formas maliņām un nogriež liekās maliņas.

Virsū klāj cepamo papīru un liek kādu smagumu, lai viducis neuzmet kūkumu. Man šoreiz ir speciālās keramiskās lodītes, bet var izmantot rīsus vai pupiņas.

Liek uzkarsētā cepeškrāsni un cep 200°C 15 minūtes, tad noņem papīru ar smagumu un cep vēl 7-8 minūtes.

Tikmēr gatavo pildījumu.
Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, cieti, muskatvīnu un ar putojamo slotiņu samaisa.

Lej pildījumu uz karstā biskvīta un cep 160°C vēl 40 minūtes.

Izcepto kūku atdzesē un liek uz nakti ledusskapī. 

Otrā dienā bumbierus sagriež šķēlītēs un kārto uz kūkas.

Bumbieru sīrupu uzvāra, līdz tas sabiezē, atdzesē un pārsmērē kūku.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (02.09.2018)
Skatījumu skaits: 621 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0