5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Nan-e Barbari vai biezais persiešu plācenis ar nigella sēkliņam

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 3 glāzes
ūdens (42°C) - 1 glāze
sausais raugs - 7 g (2 tējk.)
sāls - 1 tējk.
medus - 1½ tējk.

Glazūrai
milti - 2 ēd.k.
ūdens - 6 ēd.k.
šķipsniņa sodas

auzu klijas 
melnās ķimenes (nigella sēkliņas)

Pagatavošana

Siltā ūdenī (42°C) izšķīdina medu un raugu. Ļauj piecas minūtes raugam ''atdzīvoties''.

Miltus sajauc ar sāli, pievieno rauga masu un samīca mīklu, stiepjot, pārlokot uz pusēm un atkal stiepjot.

Pārkaisa ar miltiem, pārsedz ar dvielīti un liek uz stundu siltā vietā uzrūgt.

Kad mīkla uzrūgusi, pagatavo glazūru.

Miltiem pievieno sodu, ūdeni un samaisa. Liek uz nelielas uguns un vāra uz nelielas uguns, līdz masa sabiezē. Atdzesē aukstā ūdens peldē.

Plātī klāj cepampapīru, pārkaisa ar ar auzu klijām, liek mīklu un pa visu plāti veido plāceni.

Tad mērcē pirkstus izvārītajā glazūrā un, spiežot gandrīz līdz pašai plātij, veido sloksnes visā plāts garumā (skatīt attēlu). Beigās ar konditorejas slotiņu pārsmērē plāceni ar atlikušo glazūru.

Pārkaisa ar nigella sēkliņām un ļauj vēl 20 minūtes uzrūgt.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 40 minūtes, līdz zeltaini brūns.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (17.01.2020)
Skatījumu skaits: 396 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0