5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Neparastais bulgāru ābolu pīrāgs

Sastāvdaļas

manna - 1 glāze
cukurs - 1 glāze
milti - 1 glāze
piens - 1 glāze
cepamais pulveris - 2 tējk.
vaniļas cukurs - 1 pac.
piens - 1 glāze
5-6 āboli
citrona sula no 1 citrona
brūnais cukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

Bļodā ber miltus, cukuru, mannā cepamo pulveri, vaniļas cukuru un visu labi sajauc.

Ābolus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves un aplaista ar citronu sulu.

Ietauko cepamo formu, un ber vienu glāzi sausā maisījuma. Virsū klāj sarīvēto ābolu kārtu un atkal ber vienu glāzi sausā maisījuma. Tad atkal kārtu sarīvēto ābolu un virsū sauso maisījumu. Pēdējo virsū klāj ābolu kārtu.

Visu pārlej ar vienu glāzi karsta piena un vietām sadursta ar nazi, lai piens vienmērīgāk iesūcas.

Pārkaisa ar brūno cukuru, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 50-55 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (08.10.2018)
Skatījumu skaits: 975 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0