Sastāvdaļas
6 olas
cukurs - 200 g
milti - 250 g
rīsu biezputra
kardamons - 2 tējk.
piens - 800 ml
šķipsniņa sāls
Rīsu biezputrai
1 l piens - 1 l
rīsi - 250 g
Pagatavošana
Izvāra rīsu biezputru un atdzesē. Labāk, ja biezputra ir pusvārīta un rīsi ir pusmīksti. Vāra aptuveni 10 minūtes.
Samaisa olas, cukuru, sāli, kardamonu un saputo. Iesijā miltus un visu sajauc ar mikseri.
Saputoto masu pievieno rīsu biezputrai un sajauc.
Tad pievieno pienu un atkal visu rūpīgi sajauc, lej ietaukotā cepamajā formā (28 cm). Mīkla ir ļoti šķidra.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 220°C apmēram 50 minūtes līdz zeltaini brūns. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.
Pasniedz ar ievārījumu un putukrējumu vai saldējumu.
Lai labi garšo!
|