Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Krēmam konservētas mandarīnu šķēlītes Pagatavošana Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, malto ingveru, sarīvēto apelsīna miziņu. Pakāpeniski iesijā olu masā un samaisa mīklu. Beigās pievieno sukādes un samaisa. Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30-35 minūtes, līdz zeltaini brūns. Izcepto biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm. Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sablendē, līdz veidojas viendabīga, krēmīga masa. Tortes formā ar noņemamām malām liek vienu biskvīta ripuli, apslaka ar liķieri, smērē biezpiena krēmu un liek virsū otru biskvītu. Nedaudz krēma atstāj tortes malu apsmērēšanai. Konservētajiem mandarīniem notecina kompotu un pagatavo želeju, pēc instrukcijas uz paciņas. Ar konditorejas otu pārsmērē tortes virsū, kārto virsū mandarīnu šķēlītes un atkaļ bagātīgi pārklāj ar tortes želeju. Atlikušo želeju lej tortes viducī. Liek uz pāris stundām ledusskapī ievilkties un sastīvēt. Kad želeja sastīvējusi, torti izceļ no formas, malas smērē ar atlikušo krēmu un dekorē ar mandeļu skaidiņām. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 393 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |