5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Pavasara torte ar mandarīniem un biezpiena krēmu

Sastāvdaļas

Mīklai
3 olas
milti - 100 g
cukurs - 50 g
apelsīnu sukādes - 25 g
sarīvēta apelsīna miziņa
vaniļas cukurs - 1 tējk.
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa malta ingvera

Krēmam
biezpiens - 250 g
cukurs - 50 g
vaniļas cukurs - 1 tējk.

konservētas mandarīnu šķēlītes
tortes želeja - 1 paciņa
apelsīnu vai citronu liķieris
mandeļu skaidiņas dekorēšanai

Pagatavošana

Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru un saputo.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, malto ingveru, sarīvēto apelsīna miziņu. Pakāpeniski iesijā olu masā un samaisa mīklu. Beigās pievieno sukādes un samaisa.

Lej mīklu ietaukotā cepamajā formā, liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 30-35 minūtes, līdz zeltaini brūns.

Izcepto biskvītu atdzesē un pārgriež uz pusēm.

Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru un sablendē, līdz veidojas viendabīga, krēmīga masa.

Tortes formā ar noņemamām malām liek vienu biskvīta ripuli, apslaka ar liķieri, smērē biezpiena krēmu un liek virsū otru biskvītu. Nedaudz krēma atstāj tortes malu apsmērēšanai.

Konservētajiem mandarīniem notecina kompotu un pagatavo želeju, pēc instrukcijas uz paciņas.

Ar konditorejas otu pārsmērē tortes virsū, kārto virsū mandarīnu šķēlītes un atkaļ bagātīgi pārklāj ar tortes želeju. Atlikušo želeju lej tortes viducī.

Liek uz pāris stundām ledusskapī ievilkties un sastīvēt.

Kad želeja sastīvējusi, torti izceļ no formas, malas smērē ar atlikušo krēmu un dekorē ar mandeļu skaidiņām.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (31.03.2020)
Skatījumu skaits: 393 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0