Sastāvdaļas
Mīklai
2 olas
sviests - 80 g
cukurs - 100 g
milti - 200 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
Pildījumam
konservēti persiki - 1 bundža (850 ml)
cukurs - 1 ēd.k.
vaniļas pudiņa pulveris - 1 paciņa
citrona sula - 1 ēd.k.
Krējuma glazūrai
skābais krējums - 200 g
3 olas
cukurs - 100 g
Pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
Mīkstam sviestam pievieno cukuru un saputo. Pievieno olas un vēlreiz saputo.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri un iesijā sviesta masā un sajauc mīklu.
Liek mīklu ietaukotā cepamajā formā ar noņemamām malām un izlīdzina.
Pagatavo pildījumu.
Persikus sagriež palielos kubiņos un kārto uz mīklas.
Persiku sīrupam pievieno cukuru, citronu sulu un liek vārīties. 200 ml ūdens izšķīdina vaniļas pudiņa pulveri, pievieno uzvārītajai sulai un, nepārtraukti maisot, karsē uz nelielas uguns, līdz masa sabiezē (ķīseļa konsistence). Noņem no uguns un nedaudz atdzesē. Lej uz sagrieztajiem persikiem, izlīdzina.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 30 minūtes.
Pagatavo krējuma glazūru.
Olu dzeltenumiem pievieno cukuru skābo krējumu un saputo. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā krējuma masā. Klāj uz izceptā pīrāga, liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 15 minūtes.
Izcepto pīrāgu 30 minūtes atdzesē veidnē, tad noņem malas un ļauj pilnībā atdzist. Atdzesēto pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru.
Lai labi garšo!
|