Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Kūkai Pagatavošana Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Cepamo formu ar 3-4 cm augstām malām bagātīgi iesmērē ar sviestu. Pēc tam to izkaisa ar cukuru un kanēli. Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Liek sagatavotajā formā ar griezuma pusi uz augšu. Kārtaino mīklu izrullē par 2 cm lielākā diametrā nekā forma un uzklāj uz plūmēm. Rūpīgi iespaida mīklu starp plūmēm un gar formas malu. Cep 30-35 minūtes, līdz mīkla pacēlusies un zeltaini brūna. Atdzesē 10 minūtes. Ar nazi gar malu vieglītēm atdala pielipušo mīklu. Formai pārliek šķīvi un uzmanīgi apgāž – jāuzmanās, jo var tecēt karsts sīrups. Katliņā uzvāra pienu. Bļodā saputo olu dzeltenumus ar cukuru biezās putās. Pievieno cieti, labi samaisa. Lej pienu olu masā, nepārtraukti maisot. Tad lej visu atpakaļ katliņā un, maisot, karsē uz nelietas uguns, līdz krēms uzmet burbuli. Tūlīt to noņem no uguns un atdzesē. Pasniedz pie siltas plūmju kūkas. Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 572 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |