Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Plūmju pīrāgs ar kraukšķīgu riekstu garoziņu
Sastāvdaļas sviests - 180 g Pagatavošana Sviestu saberž ar cukuru. Iesijā miltus, pievieno biezpienu un samīca mīklu. Nomazgā plūmes, izņem kauliņus un sagriež šķēlītēs. Ietaukotā cepamajā formā klāj 2/3 mīklas un veido nelielas maliņas. Kārto virsū plūmju šķēlītes un pārkaisa ar želeju, lai pildījums ''netecētu''. Riekstus sasmalcina, pievieno atlikušajai mīklai un samaisa. Liek uz plūmju kārtas nelielas mīklas piciņas. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 40 minūtes. Izcepto pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru un kanēli. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 510 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |