5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Plūmju pīrāgs ar kraukšķīgu riekstu garoziņu

Sastāvdaļas

sviests - 180 g
milti - 200 g
biezpiens - 180 g
cukurs - 150 g
plūmes - 350 g
želeja - 1 pac.
valrieksti - 100 g
pūdercukurs un kanēlis pārkaisīšanai

Pagatavošana

Sviestu saberž ar cukuru.

Iesijā miltus, pievieno biezpienu un samīca mīklu.

Nomazgā plūmes, izņem kauliņus un sagriež šķēlītēs.

Ietaukotā cepamajā formā klāj 2/3 mīklas un veido nelielas maliņas. Kārto virsū plūmju šķēlītes un pārkaisa ar želeju, lai pildījums ''netecētu''.

Riekstus sasmalcina, pievieno atlikušajai mīklai un samaisa. Liek uz plūmju kārtas nelielas mīklas piciņas.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 40 minūtes.

Izcepto pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru un kanēli.

Lai labi garšo! 

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (16.10.2019)
Skatījumu skaits: 462 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0