Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Mandeļu drupačām Plūmju pildījumam Pagatavošana Sākumā pagatavo plūmju pildījumu. Katliņā samaisa citronu sulu, kartupeļu cieti un cukuru. Nomazgā plūmes, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus un ber katliņā. Vāra uz vidējas uguns apmēram 15-20 minūtes, pa laiciņam apmaisot. Pagatavo mīklu. Miltus sajauc ar cukuru, cepamo pulveri un sāli. Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu sviestu un saberž drupačās. Olas sakuļ ar kefīru un vaniļas cukuru, pielej drupačām un labi samaisa. Pagatavo mandeļu drupačas. Brūno cukuru sajauc ar miltiem un samaltām mandelēm. Tad pievieno sviestu un saberž drupačās. Ietauko cepamo formu, lej pusi mīlas, izlīdzina. Uzmanīgi pārsmērē ar pusi plūmju pildījuma un lej virsū atlikušo mīklu. Pārsmērē ar atlikušo plūmju pildījumu un pārkaisa ar mandeļu drupačām. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram stundu. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 610 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |