Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Pildījumam Pagatavošana Pagatavo mīklu. Siltam pienam pievieno raugu, samaisa un ļauj pāris minūtes ''atdzīvoties''. Tad pievieno izkausētu sviestu, sāli, cukuru, vaniļas cukuru un samaisa. Iesijā miltus, samīca mīklu, pārklāj ar dvielīti un liek uz stundu siltā vietā uzrūgt. Uzraudzēto mīklu sadala 12 vienādos gabaliņos. No katra mīklas gabala saveļ bumbiņas. Cepamajā formā klāj cepampapīru, malas ietauko. Liek mīklas bumbiņas, pārklāj ar dvielīti un liek uz 30 minūtēm siltā vietā uzrūgt. Tikmēr nomazgā plūmes, ar nazi veic krustveida iegriezumu un izņem kauliņus. Tad katrā mīklas bumbiņā iespiež nelielu iedobi un liek plūmes. Pagatavo smilšu mīklu. Miltiem pievieno mīkstu sviestu, cukuru un samīca mīklu. No smilšu mīklas saveļ 12 stienīšus un liek iegrieztajās plūmēs. Pārlej pīrāgu ar saldu dzeramo jogurtu un iedrupina atlikušo smilšu mīklu. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 220°C apmēram 35-40 minūtes, līdz zeltaini brūns. Izcepto pīrāgu pārklāj ar dvielīti un ļauj 15-20 minūtes lēnām atdzist. Tad izceļ no formas, griežam gabaliņos un cienājamies. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 747 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |