5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Plūmju šokolādes kūka

Sastāvdaļas

milti - 1 1/3 gl.
cepamais pulveris - 2 tējk.
sāls - ¼ tējk.
sviests - 110 g
cukurs - ½ gl.
brūnais cukurs - ½ gl.
kakao pulveris - 1 ēd.k.
tumšā šokolāde - 50 g
1 liela ola
vaniļas ekstrakts - 1 tējk.
piens - ½ gl.
rupjais cukurs - 1 ēd.k.

apmēram 15 plūmes

Pagatavošana

Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli.

Šokolādi izkausē ūdens peldē. Atdzesē un pievieno sviestu, cukuru, brūno cukuru. Samaisa. Pievieno kakao, olu, vaniļas ekstraktu. Maisa līdz veidojas viendabīga masa.

Pievieno 1/3 miltu maisījuma, pusi no paredzētā piena, samaisa. Tad pusi no palikušajiem miltiem, atlikušo pienu un visbeidzot atlikušos miltus, samaisa mīklu. Mīkla sanāk samērā bieza.

Cepamajā formā klāj cepampapīru, lej mīklu, izlīdzina. 

Plūmju pusītes, ar griezuma vietu uz augšu, iespiež mīklā. Pārkaisa plūmes ar rupjo cukuru.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 45-50 minūtes.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (28.09.2020)
Skatījumu skaits: 357 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0