Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas milti - 1 1/3 gl. apmēram 15 plūmes Pagatavošana Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un sāli. Šokolādi izkausē ūdens peldē. Atdzesē un pievieno sviestu, cukuru, brūno cukuru. Samaisa. Pievieno kakao, olu, vaniļas ekstraktu. Maisa līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno 1/3 miltu maisījuma, pusi no paredzētā piena, samaisa. Tad pusi no palikušajiem miltiem, atlikušo pienu un visbeidzot atlikušos miltus, samaisa mīklu. Mīkla sanāk samērā bieza. Cepamajā formā klāj cepampapīru, lej mīklu, izlīdzina. Plūmju pusītes, ar griezuma vietu uz augšu, iespiež mīklā. Pārkaisa plūmes ar rupjo cukuru. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 45-50 minūtes. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 357 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |