Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Pamatam Izkausē sviestu. Miltus samaisa ar auzu pārslām un cukuru. Pievieno izkausēto sviestu un samīca mīklu. Mīklu iespiež veidnē ar noņemamām malām (diam. 22 cm) tā, lai veidojas arī maliņas. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 200°C apmēram 10 minūtes. Rabarberus notīra, sagriež gabaliņos un samaisa ar 80 g cukura. Olas un atlikušo cukuru saputo. Izkausētam sviestam pievieno ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Maisījumu sakuļ ar saputotajām olām. Visam pievieno miltu, cepamā pulvera un kardamona maisījumu, mandeļu esenci. Pievieno rabarberu gabaliņus. Maisījumu lej uz kūkas pamata. Liek atkal cepeškrāsnī un cep apmēram stundu. Uzsijā pūdercukuru un rotā ar citronmelisu. Pasniedz ar putukrējumu vai vaniļas mērci. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 444 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |