5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Rabarberu-ābolu drupačkūka

Sastāvdaļas

Pamatam
milti - 160 g
sviests - 40 g
1 ola
pūdercukurs - 80 g
vaniļas cukurs - 2 tējk.
kefīrs - 110 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
šķipsniņa sāls

Pildījumam
rabarberi - 300 g
1 ābols

Drupačām
milti - 60 g
sviests - 40 g
brūnais cukurs - 40 g
kanēlis - ½ tējk.

Pagatavošana

Miltus sajauc ar pūdercukuru, cepamo pulveri, pievieno mīkstu sviestu un saberž drupačās.

Kefīru sakuļ ar olu, vaniļas cukuru, sāli, pievieno mīklas drupačām un samaisa mīklu.

Nomizo rabarberus un ābolu, sagriež gabaliņos.

Lej mīklu cepamajā formā, liek virsū rabarberus un ābolus.

Pagatavo mīklas drupačas. Miltus sajauc ar brūno cukuru, kanēli. Pievieno aukstu sviestu un saberž drupačas. Pārbārsta rabarberu-ābolu pildījumu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 40-45 minūtes.

 

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (10.05.2018)
Skatījumu skaits: 1134 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0