5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Rabarberu kūka

Sastāvdaļas 
 
Mīklai
milti - 300 g
cukurs - 200 g
1 ola
sviests - 200 g
 
Pildījumam
rabarberi - 1 kg
vaniļas pudiņš - 2 pac.
cukurs - 350 g
kanēlis
 
Pagatavošana
 
Iepriekšējā vakarā nomizo rabarberus, sagriež mazos gabaliņos, uzber 350 gramus cukura. Atstāj suloties uz nakti.

Miltus sajauc ar cukuru, pievieno sviestu, olu un samīca mīklu. Liek uz stundu ledusskapī atdzist.

Notecina rabarberu sulu. No 750 ml šķidruma un abām pudiņa pakām izvāra pudiņu. Beigās pudiņā iemaisa rabarberus.

Cepamajā formā klāj cepampapīru. Klāj mīklu, veido maliņas.
 
Lej virsū rabarberu pudiņa masu. Pārkaisa ar kanēli.
 
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180ºC apmēram 50 minūtes.

Lai labi garšo!

 

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (01.06.2018)
Skatījumu skaits: 767 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0