Sastāvdaļas
milti - 300 g
sviests - 125 g
2 olas
cepamais pulveris - 2 tējk.
cukurs - 200 g
sarīvēta apelsīna miziņa - 2 tējk.
vaniļas cukurs - 1 paciņa
piens - 125 ml
soda - ½ tējk.
rabarberi
Pagatavošana
Mīkstam sviestam pievieno cukuru, sarīvētu apelsīna miziņu, vaniļas cukuru un saputo. Pa vienai pievieno olas, turpina putot.
Bļodiņā sakuļ pienu ar sodu, tad pievieno sakultajam sviestam, samaisa.
Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā sviesta masā un samaisa mīklu.
Cepamajā formā klāj cepampapīru, malas ietauko un lej mīklu. Virsū kārto ripiņās sagrieztus rabarberus (apmēram pieci kāti) un nedaudz iespiež mīklā.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram vienu stundu. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti - iedur un, ja kociņš tīrs, kūka gatava.
Izcepto pīrāgu atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies.
Lai labi garšo!
|