Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas milti - 200 g Pagatavošana Atdala olu baltumus un liek ledusskapī. Izkausē sviestu, pievieno olu dzeltenumus, cukuru, miltus, cepamo pulveri un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz ½ stundu ledusskapī. Tikmēr nomizo rabarberus un sagriež nelielos gabaliņos. Lej pienu katliņā, pievieno pudiņu un uzvāra. Noņem katliņu no uguns un pievieno rabarberus, samaisa. Ietauko cepamo formu, izrullē mīklu un klāj formas pamatnē, veidojot maliņu. Pa virsu liek rabarberu masu un izlīdzina. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C 20 minūtes. Tikmēr olu baltumiem pievieno pūdercukuru un saputo stingrās putās. Izņem no cepeškrāsns pīrāgu, pārklāj ar saputotajiem olu baltumiem un liek atpakaļ cepeškrāsnī. Cep vēl 25 minūtes 160°C. Izcepto pīrāgu atstāj uz pāris stundām dzesēties, lai sastingst pildījums. Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 629 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |