5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Rabarberu pīrāgs ar biezpienu

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 2 glāzes
maltas mandeles
cukurs - 1 glāze
sviests - 180 g

Pildījumam
rabarberi - 600 g
biezpiens - 250 g
skābais krējums - 2 ēd.k.
1 ola
cukurs - ½ glāze
vaniļas cukurs - 1 paciņa

Pagatavošana

Aukstu sviestu sagriež gabaliņos, pievieno miltus, cukuru un saberž drupačās. Sadala mīklas drupačas divās daļās. 2/3 drupaču pievieno 2 ēdamkarotes ledaini auksta ūdens un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 20 minūtēm ledusskapī. 1/3 drupaču pievieno samaltas mandeles, samīca un liek ledusskapī.

Nomizo rabarberus un sagriež gabaliņos.

Biezpienam pievieno cukuru, olu, vaniļas cukuru, krējumu un samaisa. Pievieno rabarberus, samaisa.

Izrullē atdzesēto mīklu, klāj cepamajā formā un veido maliņas. Lej biezpiena pildījumu un virsū sadrupina mandeļu mīklas drupačas.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35-40 minūtes, līdz pīrāgs zeltaini brūns.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (07.05.2018)
Skatījumu skaits: 1124 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0