Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Mīklai Virsai Pagatavošana Pagatavo krēmu. Krējumam pievieno vaniļu, samaisa. Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, kartupeļu cieti un samaisa. Lej krējumu katliņā un karsē, bet tā, lai nevārās. Tad pievieno olu masu un, nepārtraukti maisot, turpina karsēt, līdz veidojas krēmīga masa. Liek krēmu dzesēties, pa laiciņam apmaisot.
Tikmēr pagatavo mīklu. Saberž sviestu ar cukuru, vaniļas cukuru, līdz cukurs izkusis. Vislabāk, ja sviests nav auksts, bet arī nav sācis vēl kust. Pievieno vienu olu, minūti puto, tad pievieno otru olu un vēlreiz saputo. Miltus sajauc ar kartupeļu cieti, cepamo pulveri, pakāpeniski iesijā sviesta masā un sajauc mīklu. Rabarberus nomizo un sagriež ripiņās. Cepamajā formā ar noņemamām malām klāj cepampapīru, malas ietauko. Liek formā 2/3 mīklas, izlīdzina. Virsū smērē krēmu un virsū saliek atlikušās mīklas piciņas. Ber virsū rabarberu ripiņas, pārlaista ar izkausētu sviestu un pārkaisa ar brūno cukuru. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 50 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē tāpat cepamajā formā un tikai tad, kad pīrāgs atdzisis un krēms sastīvējis, izceļ no formas. Lai labi garšo! | |
Skatījumu skaits: 829 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |