Sastāvdaļas
sviests - 80 g
cukurs - 80 g
milti - 80 g
2 olas
cepamais pulveris - 1 tējk.
rabarberi
aveņu pudiņa pulveris - 1 pac.
cukurs - 50 g
piens - 380 ml.
½ trauciņš skābs krējums
Pagatavošana
Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos.
Pagatavo mīklu.
Olas saputo ar cukuru, pievieno izkausētu sviestu un samaisa.
Miltus samaisa ar cepamo pulveri, iesijā olu masā un samaisa mīklu.
Cepamajā formā klāj cepampapīru, ietauko malas un lej mīklu.
Liek virsū sagrieztos rabarberus un viegli iespiež mīklā.
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 175°C apmēram 30 min.
Uzvāra 330 ml piena ar cukuru.
Krūzītē samaisa atlikušos 50 ml piena ar pudiņa pulveri un maisot lej uzkarsētajā pienā. Karsē uz nelielas uguns, līdz masa sabiezējusi. Vēl siltam pudiņam piemaisa krējumu.
Kad kūka 30 minūtes cepusies, lej virsū pudiņa masu un cep vēl 20 minūtes.
Lai labi garšo!
|