5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Ricotta pīrāgs ar nektarīniem

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 140 g
cepamais pulveris - 1 tējk.
sviests - 60 g
cukurs - 80
vaniļas cukurs - 2 tējk.
1 ola
piens - 4 ēd.k.
sarīvēta citrona miziņa - 2 tējk.
ricotta - 250 g

Pildījumam
4 nektarīni
citronu sula - 1 ēd.k.
kukurūzas ciete - 1 tējk.
brūnais cukurs - 2 ēd.k.

Pagatavošana

Cepamajā formā (20 cm) klāj cepampapīru. 

Nektarīnus sagriež četrās daļās un kārto cepamajā formā.

Kukurūzas cieti samaisa ar citronu sulu, pārlej nektarīnus un pārkaisa ar brūno cukuru.

Pagatavo mīklu.

Mīkstu sviestu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru. Tad pievieno olu, sarīvētu citrona miziņu un vēlreiz saputo.

Pievieno ricokotta sieru, pienu un samaisa viendabīgu masu.

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, iesijā ricotta masā un samaisa mīklu.

Liek mīklu uz nektarīniem, izlīdzina.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 35 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti.

Izcepto pīrāgu atdzesē, izgāž ar nektarīniem uz augšu un pārkaisa ar pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (19.08.2018)
Skatījumu skaits: 749 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0