5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Riekstu drupačkūka ar ābolu džema pildījumu

Sastāvdaļas

Mīklai
milti - 110 g
maltas mandeles - 30 g
pūdercukurs - 30 g
sviests - 100 g
šķipsniņa sāls
1 olas dzeltenums
auksts ūdens - 1 ēd.k.

Riekstu drupačām
milti - 40 g
lazdu rieksti 40 g
sviests - 50 g
cukurs - 50 g 
brendijs - 1 ēd.k.

ābolu džems - 600 g

Pagatavošana

Pagatavo mīklu

Miltus sajauc ar pūdercukuru, samaltām mandelēm un sāli. Pievieno, gabaliņos sagrieztu, aukstu sviestu un saberž drupačās.

Pievieno olas dzeltenumu, 1 ēdamkaroti ledaini auksta ūdens un samīca mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Atdzesēto mīklu izrullē, apmēram 0,5 cm biezu plāksni.

Klāj cepamajā formā un sadursta ar dakšiņu.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 170°C apmēram 12 minūtes.

Tikmēr pagatavo drupačas.

Miltus sajauc ar cukuru un sasmalcinātiem riekstiem. Pievieno sviestu, brendiju un saberž drupapačās.

Izceļ izcepto biskvītu, pārsmērē ar ābolu džemu (apm. 1,5 cm biezu kārtu) un pārbārsta ar riekstu drupačām.

Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep apmēram 20 minūtes, līdz zeltaini brūns.

Izcepto pīrāgu atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (25.09.2018)
Skatījumu skaits: 657 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0