Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi |
Sastāvdaļas Pirmā mīkla Otrā mīkla Glazūrai Pildījumam Pagatavošana Pagatavo pirmo mīklu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un cukuru, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un saberž drupačās. Tad pievieno olu un samīca mīklu. Izrullē mīklu un klāj cepamajā formā. Konservētiem ķiršiem notecina sulu, izņem kauliņus un liek uz mīklas. Pagatavo otro mīklu. Sviestam pievieno cukuru un saputo. Nepārtraucot putot, pa vienai, pievieno olas. Miltus sajauc ar samaltiem riekstiem un cepamo pulveri, pievieno sviesta masai un samīca mīklu. Klāj mīklu uz ķiršu kārtas. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180°C apmēram 50 minūtes. Izcepto pīrāgu atdzesē. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu, sviestu un maisa, līdz veidojas viendabīga masa. Glazūru mazliet padzesē un pārlej pīrāgu. Dekorē ar sadrupinātiem riekstiem un liek uz stundu ledusskapī sastīvēt. Lai labi garšo!
| |
Skatījumu skaits: 429 | | |
Komentāru kopskaits: 0 | |