5 piektdienas
Galvenā » Raksti » Piektdienas saldumi » Augļu kūkas un pīrāgi

Riekstu pīrāgs ar medu

Sastāvdaļas

Mīklai
sviests - 100 g
milti - 1¼ glāzes
cukurs - 2 ēd.k.
1 ola
cepamais pulveris - ½ tējk.
šķipsniņa sāls

Pildījumam
saldais krējums - 1 ēd.k.
ciedru rieksti - 50 g
lazdu rieksti - 150 g
mandeles - 100 g
brūnais cukurs - ¼ glāze
sviests - 3 ēd.k.
medus - 1/3 glāzes


Pagatavošana

Miltus sajauc ar cepamo pulveri, cukuru, sāli, pievieno aukstu sviestu un saberž drupačās.

Pievieno olu un samīca mīklu.

Cepamajā formā klāj foliju, liek mīklu un izlīdzina.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 190°C apmēram 15-20 minūtes.

Tikmēr pagatavo pildījumu.

Riekstus nedaudz apgrauzdē.

Cukuram uzlej ¼ glāzi ūdens samaisa un pavāra apmēram 2 minūtes. Tad pievieno sviestu, saldo krējumu un vāra uz nelielas uguns vēl vienu minūti. Sīrupu nedaudz padzesē, pievieno medu un kārtīgi samaisa.

Lej sīrupu uz riekstiem, samaisa un klāj uz izceptā biskvīta.

Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep 180°C vēl apmēram 10 minūtes.

Izcepto pīrāgu atdzesē, griežam gabaliņos un cienājamies.

Lai labi garšo!

Kategorija: Augļu kūkas un pīrāgi | Pievienoja: egro (03.04.2019)
Skatījumu skaits: 513 | Atslēgvārdi: Augļu kūkas | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0